Snoezelkermis XXL in gloednieuwe Rollegemse Villa iMagina

© EDB
Redactie KW

Leer- en beleefervaringen genoeg in Villa iMagina, die dit weekend de deuren opende. De hele week kunnen kinderen er genieten van Snoezelkermis XXL.

Scholengroep Rhizo heeft er een topper bij en opende dit weekend Villa iMagina in de Rollegemknokstraat. In Villa iMagina kunnen leerlingen uit de zorgkrachtschool van Rhizo projectwerk doen en activiteiten uittesten, worden doelgroepen zoals baby’s, kleuters, mensen met een beperking of met dementie uitgenodigd voor belevingsmomenten, wordt er samengewerkt met andere partners en wordt de expertise gedeeld. “Het is een totaalconcept van ontmoeten, experimenteren en ervaren“, vertelt coördinator Joep Derie.

https://www.youtube.com/watch?v=DQ1_bYUiXOQ

Snoezelen

Villa iMagina vond onderdak in het vroegere bezinningshuis Ostiahove. Het omvat een permanent snoezelhuis, ruimtes voor dans, drama, beeldende vorming, muzikale beleving, digitale vorming, spel- en beweging en buiten zijn er verschillende natuurbelevingen.

https://www.youtube.com/watch?v=hqiKjE1nzZc

De tweejaarlijkse snoezelkermis XXL, met 16 verschillende snoezel- en belevingsruimtes gaat er op dinsdag 22 mei van start en duurt tot het einde van de week. Er worden deze week 1.700 bezoekers verwacht.

https://www.youtube.com/watch?v=PQjT7PViE1E
https://www.youtube.com/watch?v=0TRqG3iWO9Q

(Els Deleu)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier