Snikhete Vrolijke Vriendenbus in Pittem

Lindsay aan het werk in Pittem. © JG
Redactie KW

De zondag voor Zotte Maandag staat in Pittem al vele jaren in het teken van de Vlaamse artiesten. Ook dit jaar zakte Family Radio naar Pittem af met de Vrolijke Vriendenbus.

Nadat Radio 2 en Ro Burms jarenlang op de zondag voor Zotte Maandag telkens weer een schare aan Vlaamse artiesten naar Pittem wisten te halen, werd de fakkel sinds 2013 overgenomen door Family Radio met zijn Vrolijke Vriendenbus. Op zondagnamiddag 16 juli werd om 14 uur de spits afgebeten door Dannie Diego, gevolgd door een lange lijst van 16 artiesten die met hun liedjes de aanwezigen in de juiste stemming probeerden te brengen.

Onder hen een aantal minder bekende namen, maar ook gevestigde waarden als Jo Vally, Tony Servi, Dean, Frank Valentino, Garry Hagger of Michael Lanzo. Opvallend was wel dat de Markt dit jaar minder volgelopen was dan de voorgaande jaren. Wellicht zorgde het snikhete weer ervoor dat sommige mensen het niet zagen zitten de hoge temperaturen te trotseren. Desondanks slaagde onder andere Lindsay erin met haar optreden de ambiance er in te brengen. De namiddag werd afgesloten met een spetterende optreden van Swoop, dat dankzij ‘Doe de Swoop’ en vooral ‘De Sardienendans’ er toch in slaagde de mensen aan het dansen te krijgen.

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier