Snelste paard op Winkel Koerse levert gratis wijkfeest op

© JAN STRAGIER
Redactie KW

De Winkelnaars kijken tevreden terug op de 159ste editie van Winkel Koerse. Dankzij het mooie weer waren er een pak meer bezoekers dan vorig jaar.

De sfeer was opperbest op Winkel Koerse. De Winkelnaars hadden namelijk gevreesd dat hun hoogdag helemaal in het water zou vallen, maar als bij wonder maakten de donkere wolken plaats voor zonneschijn net voor het startschot van de 159ste paardenkoers aan de Steene Molen werd gegeven. Door het mooie weer mochten ze ook een pak meer bezoekers dan de tegenvallende 5.000 van vorig jaar verwelkomen.

https://www.youtube.com/watch?v=Pa8lzmHHGtM

“Toen de regen vanmorgen met bakken uit de lucht viel, vreesden we al meteen voor een tegenvallende opkomst”, vertelt schepen Bart Ryde (CD&V-VD). “Gelukkig kwam de zon tevoorschijn en om 15.30 jaar merkte je al duidelijk meer ambiance dan vorig jaar.”

Ryde supporterde voor het paard dat zijn straat, de Rollegemkapelstraat, toegewezen kreeg. Het waren echter de bewoners van de Leugenstraat en de Izegemsestraat (nummers 1 tot 58) die mochten juichen. Hun paard was razendsnel en levert hen de titel van ‘Winkel Koerse Wijk in de straat’ op. Als cadeau krijgen ze een heus buurtfeest.

(MM – Foto JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier