Sneeuw, wind en regen kan Kortrijkse kerstmarkt niet deren

© Tom Vanderghinste
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Ondanks het berekoude, gure weer van zondag lokte de kerstmarkt in het centrum van Winter in Kortrijk toch heel wat bezoekers. Zelfs omgewaaide kerstbomen konden de pret niet drukken.

Liefhebbers van de kerstmarkt en winterpret kunnen dit jaar terecht op zowel de Grote Markt als het Schouwburgplein, dat werd omgetoverd tot een gezellig, feeëriek kerstdorp met als centraal punt het Huis van de Kerstman. Julie en Sonia uit Bavikhove wilden er perse een bezoek brengen. “Wewaren nieuwsgierig naar het huis van de Kerstman. Het was een echte ‘Ho-ho-ho’-kerstman die zich aan het verwarmen was in zijn woning. We zijn een tijdje blijven hangen en hebben leuke herinneringen aan onze jeugd en kerstperiodes opgehaald”, zeggen de dames.

Sneeuw, wind en regen kan Kortrijkse kerstmarkt niet deren
© Tom Vanderghinste

Ook de studentes Judiy en Kaat lieten het niet aan hun hart komen en bezochten voor de eerste keer de Kerstmarkt. Judiy studeert rechten in Kortrijk en Kaat studeert voor kinesiste in Brugge. “We vonden het marktje wel mooi uitvallen”, glimlachen ze in koor.

Sneeuw, wind en regen kan Kortrijkse kerstmarkt niet deren
© Tom Vanderghinste

“Omdat het winterse karakter ons aanspreekt besloten we vooraf nog eens samen iets te eten en te drinken. Meteen ook de ideale voorbereiding op de laatste schoolweken van het jaar”, aldus de jonge dames.

https://www.youtube.com/watch?v=83w_04NzsrA

(Foto en video Tom Vanderghinste)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier