Smullen voor de Wally’s in Staden

Het gezin Wallays, met van links naar rechts moeder Marina, Jens, vader Geert, Jelle en Arne, hoopt u allen te mogen verwelkomen op het biefstukfestijn dat supportersclub De Wally's organiseert. (CD - foto CD)
Redactie KW

Van kermis krijg je honger… en daar heeft de supportersclub van Jelle en Jens Wallays, De Wally’s, een mouw aan gepast. Op zaterdag 3 september zullen ze namelijk alle hongerige magen spijzen tijdens het stilaan traditionele biefstukfestijn.

“Het wordt inderdaad stilaan een traditie, want nu reeds voor de vijfde keer op rij organiseren we ons biefstukfestijn op kermiszaterdag”, steekt Geert van wal.

“Naast het biefstukfestijn organiseren we ook een kaarting, telkens eind januari, in 2017 op 27 en 28 januari. Met de wielerwedstrijd Gent-Wevelgem organiseren we een ‘Meet & Eat’. We starten dan in Deinze met een ontbijt en eindigen ‘s avonds in restaurant Caramello in Wevelgem met een lekker etentje. Deze organisatie is natuurlijk afhankelijk van het feit of Jens of Jelle al dan niet geselecteerd zijn.”

Jelle begroeten

“Als het Belgisch Kampioenschap in een streek georganiseerd wordt die zich leent tot enkele toeristische uitstappen maken we er ook een tweedaagse van. Zo kon je ons dit jaar twee dagen treffen in het natuurgebied van Les Lacs de l’Eau d’Heure. Er was ook een bus die de dagreis maakte. In november, dit jaar donderdag 10 november is er onze wielercultuuravond in het SWOK met stand-up comedians Steven Mahieu en Lukas Lelie. Soms is er nog een extra activiteit, want als een van onze renners een mooie overwinning binnenrijft, bieden we een gratis vat en gratis frietjes aan in onze lokalen, café Pavarotti en Frituur-Eethuis Alexander.”

“Op zaterdag 3 september organiseren we dus ons biefstukfestijn”, gaat Geert verder. “Vanaf 18 uur verwelkomen we iedereen in de loods van Beste Frietjes op Ter Eike 2. Volwassenen betalen 18 euro, aperitief inbegrepen. Wie jonger is dan twaalf jaar betaalt 9 euro. Vorig jaar kregen we 321 sympathisanten over de vloer, hopelijk mogen we er dit jaar evenveel verwelkomen.”

“Jelle zal op dat moment actief zijn in de Vuelta, de ronde van Spanje. Indien Jens niet geselecteerd is voor een wedstrijd zal hij zeker aanwezig zijn om zijn supporters te begroeten. Dit seizoen is Jelle voor het eerst aan de slag bij een Worldtourploeg, Lotto-Soudal. Hij heeft de overstap goed verteerd en ook wij als supportersclub kwamen in aanraking met een andere manier van werken.”

Fight for Stig

“Helaas kregen we ook al minder leuk nieuws te verwerken. De zware valpartij van Stig Broeckx gebeurde vlak voor Jelle. Jelle en Stig waren vaak kamergenoten en deelden dus reeds meermaals lief en leed. Jelle stond er dan ook op dat we meewerken aan de actie “Fight for Stig”. Daarom bieden we de supporters de mogelijkheid om de ondertussen reeds bekende armbandjes aan te kopen. Dit kan je in onze lokalen voor de prijs van twee euro.”

“De supportersclub van Stig, waarmee we in nauw contact staan, hamert er op dat deze armbandjes geen enkel commercieel doel hebben maar enkel als steun en medeleven voor Stig verkocht mogen worden. We houden ons dan ook aan deze afspraak en blijven duimen voor Stig”, eindigt Geert, duidelijk nog steeds onder de indruk.

(Chris Dumoulin)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier