Smaakbon moet horeca-uitbaters in Kortrijk tevreden houden

Philippe De Coene en Rudolf Scherpereel. © JVGK
Axel Vandenheede

In Kortrijk zijn veel horeca-uitbaters ongerust over de komst van Mijn Pop-uprestaurant. Daarom lanceert stad Kortrijk de smaakbon.

Vanaf 17 januari tot 21 maart loopt de wedstrijd, met 200 Kortrijkse Smaakbonnen van 50 euro als inzet. “Wie wil meedoen, geeft aan wat zijn of haar Kortrijkse eetgelegenheid is en waarom”, stelt schepen van Economie Rudolf Scherpereel (N-VA). “Er is ook een schiftingsvraag voorzien. Het formulier zal te vinden zijn in de stadskrant van februari, maar ook online via de website van Kortrijk.”

Eind maart vindt dan de trekking plaats. De winnaars kunnen hun bon van 1 april tot 1 november uitgeven in Groot-Kortrijk. “Die bon kan in elke eetgelegenheid besteed worden: een restaurant, een snackbar, een bistro…” aldus OCMW-voorzitter Philippe De Coene. De Kortrijkse Smaakbon is namelijk een initiatief van stad en OCMW samen. “Zo kunnen we iedereen in Kortrijk bereiken.”

Enkel naar toilet

De Kortrijkse Smaakbon lijkt een tegenreactie te zijn op de kritiek van een aantal horeca-uitbaters dat Mijn Pop-uprestaurant opnieuw in Kortrijk neerstrijkt en hen dat inkomsten kost. “Ik zou het eerder een opportuniteit noemen”, besluit schepen Scherpereel. “Zo kunnen de Kortrijkzanen trouwens ook supporteren voor hun eigen eetgelegenheid in plaats voor een restaurant van Mijn Pop-uprestaurant.”

Begin deze week kwamen de containers voor Mijn Pop-uprestaurant aan.
Begin deze week kwamen de containers voor Mijn Pop-uprestaurant aan.© JVGK

De reacties van de horeca-uitbaters is eerder positief. “In deze stad wordt er veel georganiseerd en daar ben ik, net als heel wat collega’s, blij mee”, stelt Matthieu Beudaert van sterrenzaak Table d’Amis. “Maar Mijn Pop-uprestaurant gaat over dagelijks 360 couverts. Veel mensen die er gaan eten, komen speciaal voor het programma naar Kortrijk, maar een aantal ook niet. Dat zijn klanten minder voor de Kortrijkse horeca.”

“Ik zou ervoor willen ijveren dat, als Kortrijk grote evenementen organiseert, er geen grote viptent komt waar veel gasten eten en drinken. Want daar heeft de Kortrijkse horeca niets aan. Integendeel, velen komen enkel binnen bij ons om naar het toilet te gaan…”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier