Sluiting buurtbibliotheek Blauwe Poorte stuit op onbegrip van gebruikers

17/06/16 om 21:16 - Bijgewerkt om 21:16

Op vrijdagmorgen 17 juni verzamelden enkele gebruikers zich voor de buurtbibliotheek Blauwe Poorte op het Van Halenplein in Kortrijk om hun ongenoegen te uiten over de plotse sluiting van deze bibliotheek.

Sluiting buurtbibliotheek Blauwe Poorte stuit op onbegrip van gebruikers

Op de foto herkennen we van links naar rechts Astrid Destoop, Dimka Derveaux, Hilda Delvoye, Julien Dejaegere, Ilse Masschelein en Christine Depuydt. © (Foto ICK)

Ilse Masschelein : "We kwamen al drie jaar naar de bibliotheek hier. Mijn kinderen konden zelfstandig komen naar deze buurtbibliotheek. Zij vonden dat fantastisch. Ik leende zelf ook veel boeken uit en kon altijd een praatje maken met Rita, de bibliothecaris. We kregen een brief waarin staat dat we in de toekomst naar de bibliotheek aan de Drie Hofsteden moeten gaan."

Naast kinderen, bezochten ook veel senioren regelmatig deze buurtbibliotheek, voor wie het sociale aspect heel belangrijk was. Julien Dejaegere (72) : "We kwamen hier niet enkel om tijdschriften te lezen, maar ook om eens iemand te zien en mee te kunnen babbelen. De sluiting van bibliotheek Blauwe Poorte laat me toch met een gevoel van verslagenheid achter."

(ICK)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!