Sloopaanvraag Hotel du Louvre in Oostende ingetrokken

Redactie KW

Bouwpromotor Desimpel Construct heeft de sloopaanvraag voor Hotel du Louvre nog maar eens ingetrokken. Het dossier gaat daarmee terug naar af.

Het compromis om het pand te slopen, maar een kopie van de huidige gevel weer op te bouwen, leidde tot een bouwaanvraag, die begin 2014 werd ingetrokken. Een nieuwe, gewijzigde bouwaanvraag werd wel goedgekeurd door stad en provincie, maar in augustus vorig jaar vernietigd door de Raad voor Vergunningsbetwistingen op vraag van de buren. Zo kwam het dossier weer bij de deputatie van de provincie West-Vlaanderen terecht.

Dement maakte deze week bekend dat de bouwpromotor de beslissing van de deputatie niet afwachtte en en zelf besloot om de intussen al vierde sloopaanvraag in te trekken. Volgens Dement kon gedeputeerde Carl Vereecke, na het arrest van de Raad voor Vergunningsbetwistingen en een vernietigend advies van de eigen ambtenaar, niet anders dan de stad terugfluiten en het beroep van de buren tegen de sloopvergunning gegrond verklaren.

“Gelukkig heeft bouwpromotor Desimpel Construct de stad Oostende dit smadelijk gezichtsverlies bespaard door afgelopen vrijdag zelf de handdoek in de ring te gooien. Het zou anders een beschamende afgang voor ons stadsbestuur geweest zijn”, aldus Dement. “Het was totaal onbegrijpelijk hoe ons stadsbestuur met deze vergunning voor de sloop van Hotel du Louvre en de bouw van een megalomaan appartementsgebouw zo’n onverantwoorde beslissing hadden kunnen nemen.”

“Rond de tafel zitten”

Schepen van Ruimtelijke Ordening Kurt Claeys was nog niet op de hoogte van het nieuws. “Maar uit de signalen die ik krijg van de provincie, neem ik aan dat het klopt”, zegt hij. “Het is niet meer dan normaal dat we nu nog eens zullen samen zitten met de bouwpromotor. Er zijn twee mogelijkheden : ofwel komt er een nieuwe bouwaanvraag, ofwel wordt het pand verkocht.”

Intussen is Hotel du Louvre verder aan het verkrotten. Er zijn nu zelfs maatregelen genomen om de voorbijgangers te beschermen tegen afvallende brokstukken.

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier