Slesh is nieuw jeugdhuis in Brugse binnenstad

© svv
Redactie KW

Na een klein half jaar proefgedraaid te hebben, start jeugdhuis Slesh komende maandag officieel met zijn werking. Slesh is een spin-off van jeugdhuis Comma in de binnenstad.

Verantwoordelijke van het nieuwe jeugdhuis Slesh is Wannes Loosveldt. Bij jeugdhuis Comma, dat in het gebouw van Het Entrepot verankerd is, werd hij begin dit jaar aangeworven om de ondernemingszin bij jongeren aan te scherpen en hen te helpen bij eventuele vragen rond ondersteuning. Dit deed hij vanaf april in Slesh, dat je vindt op het Kraanplein 6, hetzelfde adres als de Factor Club en de Vrijwilligerscentrale. “Door onze aanwezigheid in de binnenstad valt op dat jongeren gemakkelijker de weg naar ons vinden“, zegt Loosveldt.

Subsidie

Sommigen van hen zetten al projecten op de rails die Brugge iets hipper maken. Zo startte Lex Calebout Slesh Streaming Sessions op en zullen Thomas Roose en Siri Willems begin oktober een escape room-pop-up lanceren in café De Vetten Os. De Brugse schepen van Jeugd Franky Demon (CD&V) toont zich verheugd met het nieuwe jeugdhuis en komt met een subsidie van 1.500 euro over de brug. Jeugdhuis Slesh is vier dagen per week open, meer bepaald op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag, telkens van 11 tot 16 uur.

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier