Slecht weer gooit roet in het eten voor blije intrede Sinterklaas in Wevelgem

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Ook de aanplanting van het geboortebos zal een andere keer moeten gebeuren.

Op zondag 20 november had Wevelgem twee activiteiten gepland in open lucht, meer bepaald de aanplanting van het geboortebos en de aankomst van de Sint. Gelet op de weersverwachtingen besliste het gemeentebestuur om deze activiteiten niet laten doorgaan.

“De ondergrond in Bergelen laat niet toe om de bomen aan te planten en ook de locatie zal moeilijk tot niet toegankelijk zijn.”, vertelt schepen van leefmilieu Stijn Tant (CD&V).

De aankomst van de Sint op zondag 20 november om 16 uur aan de Leie wordt ook afgelast. Ondanks eerdere communicatie over de wijziging van de locatie van de Lauwebrug naar de site ter hoogte van de BAT-containers, lijkt ook deze locatie niet geschikt om een goede aankomst van de Sint te garanderen.

Dit jaar wordt voor de eerste keer met een nieuw programma gewerkt. De Sint wordt in Wevelgem niet enkel gevierd tijdens de aankomst, maar is een hele week aanwezig in de gemeente. Zowel in Wevelgem, Gullegem als Moorsele is er een ontmoetingsmoment met de Sint voorzien.

>> Meer info: www.wevelgem.be/sintfeest

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier