Slecht voorjaar noodzaakt Foodtruck Boulevard tot afgelasting

Het slechte weer de afgelopen weken noodzaakt de organisatie tot het afgelasten van de komende evenementen. © GF
Redactie KW

Verschillende standhouders gaven aan niet meer deel te nemen aan nieuwe evenementen aan de kust. “De financiële put is te diep geworden”, stelt de organisatie. Komend weekend zouden de kraampjes Bredene aandoen, maar dat gaat dus niet door.

“Door structureel slecht weer hebben al vrij snel in de evenementenreeks standhouders hun vertrouwen opgezegd en zijn niet meer op nieuwe evenementen komen opdagen. Het project Foodtruck Boulevard wordt daarom per direct omwille van financiële redenen stopgezet”, zegt organisator Leon van den Heuvel. De organisatie zag de afgelopen weken en maanden 11 van de 18 evenementen letterlijk in het water vallen.

Het target van dertig foodtrucks, om zo de vaste kosten te verdelen, bleek de laatste weken onhaalbaar. “Op elk evenement moest vanuit de organisatie geld worden bijgelegd. Het vertrouwen in en enthousiasme voor het concept is er nog steeds. Dat is ook de reden waarom zo lang mogelijk geprobeerd is het hoofd boven water te houden.” Foodtruck Boulevard hoopte om de slechte evenementen in het voorseizoen te kunnen compenseren met die aan de Belgische kust.

“Spijt in het hart”

“Na het eerste evenement aan de kust gedraaid te hebben, stellen we vast dat de schade te groot is om nog te kunnen compenseren: er zijn geen liquide middelen meer voorhanden om het project Foodtruck Boulevard door te kunnen zetten.” De organisatie meldt dan ook met enige spijt in het hart dat alle evenementen na Koksijde – afgelopen weekend – komen te vervallen.

Een aantal standhouders wil de agenda op zelfstandige basis voortzetten. “Maar wij kunnen hen niet meer faciliteren”, stelt de organisator.

Bredene biedt alternatieven

Het gemeentebestuur van Bredene – de kustgemeente die komend weekend aan de beurt was – betreurt de gang van zaken. Al zijn er wel in het kader van de Dunegatfeesten tal van andere activiteiten te beleven. “Van vrijdag tot en met zondag is er braderie van de plaatselijke handelaars en ook nog Fiesta Europa met zowat 50 standen. Op en rond het Duinenplein zijn er tevens tal van optredens op zaterdag en zondag en ook voor de kunsthappening Place du Tertre op zondag wordt er heel wat volk verwacht”, stelt het gemeentebestuur.

(OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier