Slagerij in Avelgem opent pop-upwinkel maand na zware brand

slager Jeroen Lievens (28) samen met zijn echtgenote Joyce Cordonnier (30) in hun nieuwe pop-upslagerij © ND
Redactie KW

Maandag heropende de Keurslagerij ‘Jeroen en Joyce’ in een pop-upwinkel op de terreinen van de vroegere slagerij, die op 23 oktober door een zware brand compleet vernield werd.

“Gisteren mochten we meteen rekenen op een grote opkomst, wat enorm veel deugd doet na de zware periode die we meegemaakt hebben”, zegt slager Jeroen Lievens (28). “We konden nog net voor de eindejaarsfeesten heropenen en hopen op die manier nog deze drukke periode te kunnen meepikken.”

Het idee om in een pop-upwinkel te heropenen kwam er vrij snel na de brand, gezien de slagerij bij de verbouwingen van 3 jaar geleden al eens tijdelijk in een pop-upwinkel gevestigd was. De nieuwe pop-upslagerij is 130 vierkante meter groot en is opgebouwd uit een aantal containers, waarbij vooral transparantie het sleutelwoord is: “Onze klanten kunnen zien hoe alles klaargemaakt wordt”, aldus slager Jeroen. De pop-upslagerij is echter een tijdelijke oplossing, want bedoeling is om vanaf februari te beginnen bouwen aan de nieuwe ateliers achteraan de voormalige slagerij, die zelf ook helemaal vernieuwd wordt. Als alles goed gaat, zou de nieuwe winkel en atelier moeten klaar zijn tegen juni volgend jaar.

(NDZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier