Slager uit Sint-Eloois-Winkel wordt bestolen tijdens bedevaart

Erik en Lydie waren op bedevaart toen de inbraak plaatsvond. (Foto JS) © JAN STRAGIER
Redactie KW

Zondagmorgen is er tussen 5 en 6 uur in vijf woningen ingebroken in Sint-Eloois-Winkel. “Mijn vrouw en ik waren al heel vroeg vetrokken op bedevaart naar Dadizele. Een uurtje later is er ingebroken in onze woning in de Kasteelstraat”, zegt Erik Mulier.

Zondagmorgen werd er omstreeks 5.25 uur ingebroken bij slager Erik Mulier in de Kasteelstraat. “Die morgen kwam mijn schoondochter Lindsey omstreeks 4 uur nog onze aanhangwagen halen om naar de rommelmarkt te gaan”, zegt Erik. “Ietsje later, omstreeks 4.15 uur zijn mijn vrouw (Lydie Bulckaen, red.) en ik te voet op bedevaart naar Dadizele vertrokken. Om 5.25 uur ging het alarm af en werd ik daarvan verwittigd. Ik belde onmiddellijk mijn zoon Wim op die ook in de Kasteelstraat woont. Hij is gaan kijken en stelde vast dat er ingebroken was, maar van een dief was er al geen spoor meer.”

Handtas gestolen

De inbreker is via de tuin de woning binnengebroken. “Ze trokken alle laden uit, maar namen alleen de handtas van mijn vrouw mee. Er staken een viertal briefjes van 20 euro in. De dief wilde overduidelijk alleen maar geld, want gsm, bankkaarten, een fotoapparaat en nog enkele spullen liet hij gewoon onaangeroerd. Ik vermoed dat de dader de omgeving kent en waarschijnlijk ook wist dat wij op bedevaart naar Dadizele gingen. Twee weken geleden is er hier zes huizen verder ook al ingebroken. En twaalf jaar geleden is er bij ons ook al een keer ingebroken. Toen was mijn vrouw alleen thuis en was ik gaan jagen.”

Naar alle waarschijnlijkheid is dezelfde inbreker daarna naar de woning van Karel Vandoorne-Vanwalleghem in de Izegemsestraat 37 getrokken, waar hij in een bijgebouw via een klein raam is binnengedrongen. “Wij hebben niets gehoord”, zegt Karel. “Ik wil daar verder liever niets over zeggen omdat de politie de dader mogelijk op het spoor is.”(IB)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier