Slachthuis Tielt wil hét modelslachthuis van België worden en nodigt iedereen uit

08/06/17 om 15:51 - Bijgewerkt om 15:49

Naar aanleiding van de petitieoverhandiging van Animal Rights aan minister Ben Weyts wil het slachthuis van Tielt een stand van zaken geven van de ontwikkelingen en de acties die het de laatste maanden heeft ondernomen.

Slachthuis Tielt wil hét modelslachthuis van België worden en nodigt iedereen uit

© BELGA

"Sinds 23 maart hebben de directie en de medewerkers van het slachthuis hard verder gewerkt om ervoor te zorgen dat wantoestanden zoals die in de gruwelijke film van Animal Rights te zien waren zich nooit meer zouden kunnen voordoen", laat het slachthuis weten in een persbericht. "De directie en de medewerkers van het slachthuis beseffen dan ook zeer goed dat om het vertrouwen van de consument, de klanten en andere betrokken partijen terug te winnen verregaande maatregelen nodig zijn." Hun ambitie is duidelijk: het modelslachthuis inzake dierenwelzijn onder de Belgische slachthuizen worden. Daarom willen zij vanaf maandag 4 september gedurende een volledige maand een opendeurenpolitiek voeren. Iedereen zal onaangekondigd een begeleid bezoek kunnen brengen in het slachthuis om met eigen ogen te zien hoe het slachthuis werkt.

Transparantie

"Ik wil mijn handen niet in onschuld wassen, noch de ernst van de toenmalige beelden minimaliseren", zegt Thomas De Roover, CEO van het slachthuis in Tielt. "Maar de crisis waar we als bedrijf zijn doorgegaan - en die we vandaag nog niet te boven zijn - heeft ons veel bijgeleerd over dierenwelzijn en maakt ons vandaag de facto het best gecontroleerde slachthuis van het land en Europa. Dat we ook aan de rest van België volledige transparantie willen tonen, is daar een logisch gevolg van."

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!