Skeelervrienden houden Levensloop voor Kathy

Redactie KW

Tijdens de Levensloop in Kortrijk, de 24 urenmanifestatie voor de kankerstichting, zullen ook Gullegemse Kathy Verbeke (48), haar levenspartner Pascal Declercq en hun vrienden van de Kangarooz skeelervrienden van de partij zijn.

Deelnemen aan een sponsorloop- en-wandelestafette ten voordele van de behandeling van en het onderzoek naar kanker geeft een extra kick als je deelname gekoppeld kan worden aan iemand die je persoonlijk kent. De Kangarooz skeelervrienden hingen hun persoonlijke actie dan ook op aan hun teamlid Kathy, die als hun vechter het hele weekend lang in de watten wordt gelegd, maar samen met haar Pascal ook de klok rond de stand van de club wil bemannen en mee fruitsla verkopen.

Borstkanker

Kathy wordt binnenkort 49. Zij woont in De Westakker met haar twee dochters en geeft les in BO-school De Kindervriend in Rollegem. “Ik kreeg het verdict in december 2012”, vertelt ze. “Ik had borstkanker. Zo’n mededeling komt aan als een klap in je gezicht. Meestal blijft het een ver-van-je-bedshow, maar als je zelf wordt getroffen, stort je wereld in. Van de ene dag op de andere ben je levensbedreigend ziek.”

(AV – foto RS)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad