Skaters Tempelhof willen niet geassocieerd worden met vechtersbazen

De skaters op het skatepark. © MM
Redactie KW

De skaters aan het Tempelhof in Sint-Pieters Brugge willen niet geassocieerd worden met de jongerenbendes die de laatste week in verband worden gebracht met de buurt. Ze verduidelijken dat niet zij voor de aanhoudende overlast zorgen of kleine kinderen wegjagen. Vechten doen ze naar eigen zeggen al zeker niet. “De mensen hoeven echt niet bang te zijn van ons. Sterker nog: kom alstublieft met ons praten”, richt Jonas Goossens (16) zich tot de buurt.

De vechtende jongerenbendes die opdoken op sociale media worden steeds meer in één adem genoemd met het nieuwe skatepark aan het Tempelhof. Nochtans zijn de daders – vaak jongens van amper 14 jaar oud – geen skaters. Wél hangen ze deze zomer vaak rond in de onmiddellijke omgeving en zitten ze nutteloos op een bankje. Toch is de conclusie van veel buurtbewoners simpel: de skaters zijn het probleem. “Klopt niet”, reageren die nu. “Het zijn niet wij die voor de overlast zorgen. We betreuren dat we geassocieerd worden met dergelijke vechtpartijen en praktijken. Geloof me: ook wij zijn daar verticaal tegen”, zegt Jonas Goossens (16), die de voorbije vakantie bijna dagelijks in het park kwam skaten. Ook Jonas en zijn vrienden zien de hangjongeren vaak in de buurt opduiken.

Praten

“Ze zitten op een bankje of slenteren gewoon wat rond. Al mag je ze zeker niet te lang bekijken. Dan beginnen ze meteen te roepen en te vragen of we slagen willen“, klinkt het bij de groep. De skaters roepen de buurt nu op om niet iedereen in het Tempelhof over dezelfde kam te scheren. “De skaters hier zijn zeker niet de boosdoeners. De mensen moeten niet bang zijn van ons. Integendeel, zelfs. Hopelijk neemt de buurt initiatief om met ons te praten, dan ondervinden ze het zelf“, zegt Jonas. De groep betreurt dat het Tempelhof steeds meer een slechte reputatie krijgt. “Het zou zonde zijn als ze het park zouden sluiten door de aanhoudende overlast. Wij als skaters kunnen hier echt niks aan doen. Het zijn die jonge gastjes die de sfeer verpesten“, klinkt het besluit. De politie van Brugge houdt alvast een oogje in het zeil. Ook gisterenmiddag passeerde op verschillende tijdstippen een patrouille.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier