Sjoemelende horecabaas uit Blankenberge mag zijn eigen zaken niet meer binnen

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De Blankenbergse fraudekoning Carlo H. (52) heeft in de Brugse rechtbank achttien maanden voorwaardelijke celstraf gekregen wegens subsidiefraude.

De malafide horecabaas ontving in de loop van vorig jaar om en bij de 16.000 euro aan ziekte-uitkeringen, terwijl hij volgens zijn werknemers nog aan de slag was in zijn zaken Bistro Sax en The Ratpack. Bovendien stond hij sinds september 2014 bij de RSZ geregistreerd als werknemer, terwijl onderzoek uitwees dat hij in de praktijk de lakens uit bleef delen in zijn handelszaken. Een van de voorwaarden die de rechter hem woensdag oplegde is dat hij zijn handelszaken niet meer mag betreden. Bovendien moet hij de onterecht ontvangen uitkeringen terugbetalen.

Carlo H. belandde al meermaals in de gevangenis en zijn strafregister is intussen veertien bladzijden dik. Er staan veroordelingen in voor onder meer schriftvervalsing, oplichting, uitgifte van ongedekte cheques, desertie, faillissementsmisdrijven, slagen aan een politieagent, inbreuken op de sociale wetgeving en bouwmisdrijven. In 2010 kreeg Carlo H. een jaar effectieve celstraf en tien jaar beroepsverbod opgelegd voor oplichtingspraktijken, maar dat weerhield er hem niet van om The Ratpack en Bistro Sax verder uit te baten. Hiervoor kreeg hij in november vorig jaar vijftien maanden celstraf.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier