Sjaal van bijna 2 kilometer rond Brugse Sint-Salvatorskathedraal

© Davy Coghe
Redactie KW

Zaterdag in de vooravond vormde een menselijke ketting een sjaal van bijna twee kilometer rond de Sint-Salvatorskathedraal.

Dat gebeurde na de adventsviering in de kathedraal die voorgegaan werd door bisschop Lode Aerts. Het was het orgelpunt van een ambitieuze actie van het jongerenpastoraal (IJD) van het bisdom Brugge. Aanvankelijk koesterden zij de ambitie om een sjaal te maken van 350 meter lang. Uiteindelijk breiden meer dan 750 jongeren en volwassenen samen 15.000 uren en kwamen op liefst 1.897 meter sjaal uit. Hiervoor werd 711.375 meter of ruim 711 kilometer draad gebruikt. De komende weken zullen naaisters de sjaal herwerken tot dekens voor vluchtelingen.

De komende weken zullen naaisters de sjaal herwerken tot dekens voor vluchtelingen

Tijdens deze opmerkelijke actie werd ook bijna 15.000 euro ingezameld voor drie goede doelen: de Takel in Oostende (dat een dagcentrum, een jeugdhuis en crisisopvang herbergt), TEJO (dat laagdrempelige, therapeutische ondersteuning biedt voor jongeren) en de Zonnebloemblaadjes (dat kampen voor kinderen met fysieke beperkingen op het getouw zet).

(SVV – foto DC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier