Sinterklaas op bezoek in asielcentrum Sijsele

Redactie KW

Hoog bezoek zaterdagnamiddag in het asielcentrum in Sijsele. Niemand minder dan Sinterklaas kwam er samen met zijn zwarte pieten een bezoekje brengen aan de kindjes. Met een luidkeels ‘dag sinterklaasje’ heetten ze de goedheilig man hartelijk welkom.

De kinderen in het asielcentrum in de voormalige kazerne in Sijsele keken er al dagenlang naar uit. In de lessen Nederlands en maatschappijleer hadden ze dan ook al heel wat geleerd over de figuur van Sinterklaas en zijn zwarte pieten. De liedjes werden aangeleerd. Rode mijters en witte baarden in elkaar geknutseld… De voorbereiding wierp duidelijk zijn vruchten af, want toen de goedheilig man samen met zijn pieten en in een koets arriveerde kreeg hij een oorverdovend welkom. ‘Dag Sinterklaasje, Daag Daag’, klonk het uit vele kelen. De kinderen, de tieners maar ook de ouders wilden maar al te graag met de goedheilig man uit Spanje op de ‘selfie’.

Na zijn blijde intrede door de poort trokken ze in een bonte stoet met hem naar binnen voor een middag vol muziek en amusement. Op het eerste gezicht kan het vreemd klinken, de ‘Westerse’ figuur van Sinterklaas in een asielcentrum met overwegend islamitische bewoners, maar uit een korte rondvraag bleek dat de bewoners het een bijzonder geslaagd initiatief vonden. “We zijn uiteraard niet zo vertrouwd met deze figuur, maar het is alvast positief dat men zoiets organiseert en de kindjes zijn dol enthousiast”, klonk het. (PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier