Sint-Niklaas plant aangepaste regeling op school na overlijden van Mikey Peeters

Leielandscholen Campus Sint-Niklaas. (Foto EDB)
Redactie KW

Maandag is de eerste officiële schooldag voor de leerlingen van Leielandscholen Campus Sint-Niklaas, nadat ze vrijdagmorgen het verschrikkelijke nieuws over het overlijden van hun school- en/of klasgenoot Mikey Peeters vernamen.

Afgelopen vrijdag opende de Hotelschool de deuren voor alle leerlingen en personeelsleden die steun en troost zochten bij elkaar na het nieuws dat Mikey na een steekpartij in Brugge overleden was. Maandag is de eerste officiële schooldag sinds het drama en de school voorziet dan ook een aangepaste dagindeling. Samen met de klasgenoten en vrienden van Mikey werd er een programma samengesteld.

Ballonnen en bloemen voor Mikey

Maandagmorgen komen alle leerlingen en personeelsleden samen op de speelplaats. “Daar Mikey een kleurrijk persoon was, brengt iedereen een kleurrijk aandenken mee. We willen dat dan ook laten triomferen op de somberheid die we voelen”, is de boodschap van de leerlingen. Iedereen die er nood aan heeft, kan de hele dag bij elkaar zitten en moeten niet aansluiten bij de lessen. De school voorziet 750 ballonnen, zodat alle leerlingen en personeelsleden die om 10.10 uur in de lucht kunnen laten. “De ballonnen zijn onze protestkreet tegen blind, zinloos geweld, maar ook een eerbetoon aan Mikey”, legt Bert Verdru, directeur van de hotelschool uit.

Daarna vertrekken de klasgenoten en dichtste vrienden naar Brugge. Ze zullen er bloemen neerleggen op de plaats waar Mikey neergestoken werd. “We hebben beslist om met een bus naar Brugge te gaan, zodat de leerlingen voortdurend bij elkaar zijn. Samen hebben ze steun aan elkaar. De komende weken en maanden blijft de school aandacht besteden aan het verlies van Mikey. Het personeel zal de leerlingen maximaal bijstaan in hun rouwproces.”

De school kijkt ook na hoe ze met leerlingen en personeel kan deelnemen aan de mars woensdagavond in Brugge. “Uit respect voor Mikey, vinden we het niet meer dan normaal dat we hierop aanwezig zijn”, besluit Bert Verdru.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier