Sint-Jans Gasthuis in Lo wordt volledig gerenoveerd

© KVCL
Redactie KW

De renovatiewerken aan het Sint-Jans Gasthuis in de Zuidstraat in Lo zijn gestart. Het gebouw is eigendom van het OCMW Lo-Reninge en wordt volledig gerenoveerd.

“De afbraakwerken eindigen normaal eind deze week, daarna volgt de bouw van de nieuwe wooneenheden”, zegt OCMW-voorzitster Monique Bertier. “Het betreft een totaalrenovatie. Vroeger telde het gasthuis twaalf studio’s. Die worden herleid tot zeven wooneenheden, volledig aangepast aan de normen van de Vlaamse wooncode. Er wordt vooral aandacht besteed aan kwaliteit, veiligheid, energie-efficiëntie en betaalbaar wonen.”

De woningen zullen bijna-energieneutraal zijn en bestemd voor de opvang van inwoners van Lo-Reninge die tijdelijk problemen hebben. Twee wooneenheden zijn voorbehouden voor vluchtelingen in het kader van het Lokaal Opvang Initiatief (LOI). “De werken vlotten goed en de samenwerking met aannemer Six en architecte Sarah Poot verloopt uitstekend”, aldus nog de OCMW-voorzitster. “We streven ernaar om de werken af te ronden tegen het bouwverlof van 2018.”

(KVCL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier