Sint geeft verstek op derde Sinterklaasloop in Oostende

Redactie KW

Fabienne Strubbe en Jimmy Bultinck grepen de zege.

Vijftien kinderen en 133 atleten waren zaterdagnamiddag present om deel te nemen aan de derde editie van de Sinterklaasloop, een organisatie van oc De Blomme in samenwerking met de Sportdienst van Oostende. Grote afwezige was Sinterklaas, die wellicht door een dubbele boeking, zijn kat stuurde.

Na de jeugdlopengingen de twee prestatielopen van start. Wegens de veiligheid en de drukke activiteiten op het Schorrepark werd niet gelopen op het joggingparcours maar wel op een omloop binnen de wijk, Nieuwe Stad. Op de vijf kilometer waren er geen verrassingen. Lies Deruddere en Davy Stieperaere, beiden uit Wevelgem en meervoudig winnaars van het Oostends Loopcriterium, liepen als eerste over de streep. Deruddere (19’11”) won voor Hilde Vanlaere uit Oostende en Jolien Debaere uit Roeselare. Stieperaere (17’13”) won voor Andy Rietmaeker uit Zarren en Geert Deruddere uit Wevelgem.

Veteranentrio

Op de 10 km liep het veteranentrio Kurt Verbrugghe (Eernegem), Bart Sanders (Eernegem) en Jimmy Bultinck (Aartrijke) vlug aan de leiding. In de tweede ronde moest Sanders afhaken en pas in de derde ronde slaagde Bultinck erin zijn vluchtgezel Verbrugghe los te gooien en alleen op de finish af te stevenen. Hij won in 32’56”, bijna één minuut sneller dan Verbrugghe en meer dan twee minuten op Sanders.

Bij de dames won veterane Fabienne Strubbe (Oudenburg), die dit jaar voor de derde keer eindwinnares is van het Oostends Loopcriterium, Dames 3. Tweede was Tamara Vereecke uit Jabbeke en derde werd Daniëlle Van Os uit Bouwel.

Na de inspanningen volgde nog een lekkere barbecue en een optreden van Jean-Dover & Friends, met dansmuziek uit de jaren 60, 70 en 80. Ook op de dansvloer was de Sint niet te bespeuren

(FRO-foto FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier