Sint-Eloois-Vijve wuift boegbeeld zuster Marie-Jeanne uit

28/08/16 om 14:15 - Bijgewerkt om 14:15

Deze voormiddag vierde zuster Marie-Jeanne Deconinck onder ruime belangstelling haar diamanten kloosterjubileum. Het werd meteen ook haar afscheid aan Sint-Eloois-Vijve, want ze keert terug naar het klooster van de Zusters van Liefde in Heule.

Sint-Eloois-Vijve wuift boegbeeld zuster Marie-Jeanne uit

Zondagvoormiddag nam zuster Marie-Jeanne afscheid van Sint-Eloois-Vijve. © IVD

Met zuster Marie-Jeanne Deconinck (83) verliest de parochie niet alleen een kleurrijk figuur, maar vooral iemand die zich enorm ingezet heeft voor het kerkelijk leven en het verenigingsleven. Zuster Marie-Jeanne Deconinck kwam op 30 oktober 1995 in het klooster van Sint-Eloois-Vijve wonen. Ze integreerde zich meteen, want een maand later zong ze al mee in het kerkkoor en vrij snel werd ze voorzitster van Okra, dat een nieuw elan kreeg. Na acht jaar voorzitterschap zette ze even een stap terug om er dan nog vier jaar bij te doen en daarna te blijven meewerken achter de schermen.

Verder zette ze haar schouders onder de Plus13-werking, verzorgde ze het secretariaat van de parochie, zat ze in de parochiekern, was ze verantwoordelijk voor de misdienaars, voor de Lourdesgrot en eveneens lector in de kerk. Vijvenaars, die in het ziekenhuis verbleven, mochten zich ook steevast aan een bezoekje van de zuster verwachten.

Na een mooie jubelmis en een sfeervolle receptie, waarop ze heel veel felicitaties en geschenken kreeg, werd de zuster feestelijk uitgewuifd. De Vijvenaars hopen haar nog nu en dan eens terug in hun midden te hebben en ook zuster Marie-Jeanne zal Sint-Eloois-Vijve ongetwijfeld altijd in haar hart blijven dragen.

(IVD/foto IVD)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!