Sint-Andries Tielt (afdeling D2) beste ploeg van het jaar

Lieven Vancoillie

Woensdagavond vond in het ICC Gent de officiële awardshow plaats van Nurse of the Year, de verkiezing van de top in de zorgverlening. Het team van verpleegafdeling D2 van het Sint-Andriesziekenhuis was de trotse winnaar van de award Team of the Year 2017.

Het was hoofdverpleegkundige Isabelle Dewaele die haar team nomineerde als Team of the Year: “Tijdens een vergadering met de hoofdverpleegkundigen had onze verpleegkundig directeur Matthijs Samyn gevraagd of er verpleegkundigen en teams waren die interesse hadden om deel te nemen aan Nurse of the Year.”

“Aangezien ik met een heel sterk team werk, was ik meteen enthousiast. Mijn team telt zo’n 20 verpleegkundigen, 3 logistieke medewerkers en 1 zorgkundige. Ik durf voluit zeggen dat ik heel trots ben op hoe we dagelijks samenwerken om de patiënten op onze afdeling de beste zorgen te geven. Nadat ik hen genomineerd had, hebben we ons met z’n allen ingezet om stemmen te verzamelen.”

Testdag in Ghelamco-arena

Nurse of the Year is een initiatief van Care Talents, een projectsourcing-, selectie- en uitzendkantoor dat zich specifiek richt op zorgprofielen. Voor het tweede jaar op rij organiseerden ze deze Vlaamse verkiezing van de top in de zorgverlening. In totaal stelden zich zo’n 50 zorgteams kandidaat voor de award van Team of the Year.

Daaruit werden de 5 teams met de meeste stemmen geselecteerd om deel te nemen aan een heuse ‘testdag’. Isabelle Dewaele: “Vorige week werden we met 5 teamleden verwacht in de Ghelamco-arena voor een reeks van praktische proeven, casussen en een vragenronde met een vijfkoppige jury. Daarin zetelden onder meer een medewerker van Hogent, iemand van het Wit-Gele Kruis en een HR-coach.”

Veel energie en sterke verbondenheid

Op woensdagavond 29 november was het dan zover: de officiële awardshow van Nurse of the Year in het ICC Gent. Isabelle Dewaele: “Het moment dat we te horen kregen dat we de award van Team of the Year gewonnen hadden, barstte de vreugde echt los. We zijn zo blij met deze erkenning, dat is zo belangrijk voor ons. Tijdens de uitreiking werden we geprezen omwille van de sterke energie, dynamiek en verbondenheid die binnen ons team aanwezig zijn. Het spreekt voor zich dat we heel fier zijn.”

Het team van D2 vertrok ‘s avond naar huis met een officiële oorkonde en een cheque ter waarde van 1000 euro. Een bedrag dat het team zal besteden aan de volgende teambuildingactiviteit. Hoofdverpleegkundige Isabelle Dewaele werd verder ook geselecteerd als een van de tien kandidaten voor Nurse of the Year, een award die uiteindelijk naar AZ Delta-collega Liesbeth Moortgat ging. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier