Sinksenkermis op Overheule in Moorsele

Redactie KW

Van vrijdag 6 juni tot en met dinsdag 10 juni is er feest op Overheule in Moorsele. De historiek van de wijkfeesten gaat maar liefst 281 jaar terug in de tijd. De feesten ontstonden toen rond de bedevaartskapel Onze Lieve Vrouw van Bijstand.

De wijkfeesten op Overheule starten op vrijdag 6 juni met een wandeltocht. Het is de negende keer dat de 7 mijl-stappers Moorsele voor de Sinksentocht tekenen. Op vrijdag 6 juni bieden ze vier afstanden aan. Naast de 7, 14 en 21 kilometer die in de Marching aangekondigd staan, is er ook nog een tocht van 10 kilometer.

Op zaterdag 7 juni is er om 16.30 uur een wandeling door de wijk. “Overheule blijft verrassen met sfeervolle, nooit eerder geziene plekjes. We nemen alle bewoners mee op speurtocht door de wijk en trakteren hen onderweg op een hapje en een drankje”, geeft Annemie Dessein mee.

Wielerwedstrijd

Zondag is er om 9 uur een eucharistieviering gevolgd door een wandeling naar de bedevaartskapel. Om 17.30 uur start de kinderanimatie waarbij iedereen een ritje te paard kan maken. En terwijl de kinderen wachten tot zij aan de beurt zijn, biedt het comité hen spelletjes als sjoelbakken, bollo smitto, ringgooien, eiergooien en visspel aan. Om 19.30 uur start de muziek- en dansavond met dj Thibault. Om 21.30 uur treedt de Ad Hoc Band op.

Op maandag 9 juni is er opnieuw koers op Overheule. Om 15.30 uur is er de wielerwedstrijd voor nieuwelingen WBV. De Sinksenfeesten op Overheule worden afgesloten met een seniorenmiddag. (CR)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode De Leie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier