Sinksen 2016 palmt vier dagen het centrum van Kortrijk in

© JVGK
Redactie KW

Vrijdag in de vooravond zijn de festiviteiten van Sinksen 2016 op gang getrokken. Traditiegetrouw vormen alle cafés, tavernes en brasseries in het centrum van Kortrijk het decor.

Al van in de late namiddag was het druk aan Café des Arts dat de spits afbeet met de rockband Alive. Jana Vandenbroucke, Kurt Vandenbroucke, Ingrid Vandendriessche, Rita Carrein, Anja D’Heedene en Ann Dupont kwamen speciaal uit Izegem en Zwevegem om te supporteren. “De Sinksenfeesten zijn voor ons altijd iets speciaal. We laten nooit na langs te komen.”

Naar goede gewoonte wordt het grootste volksfeest van Kortrijk echt ingezet door de jeugd. Later op de avond kon je op de koppen lopen in de Burgemeester Reynaertstraat, beter bekend als ‘t Stratje’.

Sinksen 2016 palmt vier dagen het centrum van Kortrijk in
© JVGK

De vriendenclub Emma, Lindsey, Lisa, Lorien, Louis-Emile, Giovanni, Gregory en Steven hielpen mee ‘t Stratje op stelten zetten “Enkele pintjes – ineens een halve liter, dan moet je niet zo snel verse halen – gaat er gemakkelijk in. Dit is onze jaarlijkse samenkomst want hier is er altijd ambiance tot in de vroege uurtjes”, lacht Louis-Emile. Later op de avond luidt het vuurspektakel van de Franse vuurkunstenaars Les Commandes Percu het Sinksenfeest definitief in op de Grote Markt. De vierdaagse Sinksen 16 is goed ingezet, zoveel is zeker.

(PVH/JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier