Sinksen 14 pakt uit met vernieuwde rommelmarkt en meer ambulante acts

Redactie KW

De organisatie Feest in Kortrijk heeft vandaag het evenement Sinksen14 voorgesteld.

Tijdens het Pinksterweekend wordt de Kortrijkse verkeersvrije binnenstad ingenomen door Sinksen 14, hét stadsfestival van Kortrijk, dat plaats heeft van 6 tot en met 9 juni. Sinksen 14 concentreert zich rond de Grote Markt, het Schouwburgplein, het Begijnhofpark, het Budapark en het winkelwandelgebeid. Op het programma staa, de traditionele straatanimatie, voorstellingen, circus, performances, optredens, muziek en een rommelmarkt.

“Sinksen staat synoniem voor feest en avontuur”, zegt Matrnix Theys van Feest in Kortrijk. Dit jaar is Sinksen in beweging met een veranderde organisatie en opstelling. Nieuw is dat er meer ambulante acts zijn in het centrum van de stad. “Er zijn nog nooit zoveel ambulante acts geweest”, aldus Marnix.

Kunstenaarsplein en watertaxi

Nieuw is ook dat de bekende straten van de rommelmarkt ontdubbeld zijn. “Met de rommelmarkt maken we de verbinding tussen de verschillende festivallocaties. Van het Casinoplein tot de Grote Markt, Doorniksestraat en winkelstraten, verder door naar de Leiestraat en Onze-Lieve-Vrouwestraat tot aan de Verzets- en Broelkaai”, aldus de brochure. De liefhebbers van brocante- en boeken kunnen op zondag terecht in de Onze-Lieve-Vrouwestraat, op maandag wordt de Rijselsestraat ingenomen. Nieuw is ook dat de deelnemers aan de rommelmarkt hun niet verkochte spullen aan de Kringwinkel kunnen bezorgen.

Op zondag wordt het Vandaleplein een kunstenaarsplein met een gegidste wandeling rond zes ‘wereldplekken’ en op de oude Leiearm kan je mee met de watertaxi … als je zelf peddelt. Op maandag wordt het Schouwburgplein een FairTrade-plein en is er een grandioze apotheose met KortRijk aan Culturen met culinaire geneugten, concerten en latinoparty met Doble Impacto. Nieuw is ook de mobiele applicatie Uit in Kortrijk, die de gebruiker een makkelijk overzicht biedt van de evenementen in de stad.

(PVH/JVKG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier