Sijseelse ouders ontzet: “Onbekende gebruikte onze foto voor inzamelactie voor haar overleden baby”

© GF
Arjan Desante
Arjan Desante Medewerker KW

Christof Mille en Kim Dierickx uit Sijsele wisten gisteren even niet waar hun hoofd stond. De telefoon stond roodgloeiend omdat familie en vrienden de foto van hun zoontje Lowie zagen opduiken op verschillende nieuwssites.

De krantenartikels in Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad gingen over Sanne en Ken uit Wilrijk, die op 19 april hun zoontje verloren aan wiegendood. De echte naam van het kindje wilden ze niet vrijgeven, daarom werd voor de naam ‘Engeltje’ gekozen in het artikel. Omdat hun zoontje zo dol was op zijn tutje, riepen ze andere mensen op om zoveel mogelijk tutjes naar hen te versturen. Een onschuldige actie lijkt het, maar bij deze inzamelactie werd vreemd genoeg de foto gebruikt van Lowie uit Sijsele.

“Paginagroot gedrukt in de krant”

“Wij hebben klacht ingediend bij de politie”, vertelt Christof Mille, vader van de bijna 2-jarige Lowie. “We kregen sms’jes en telefoontjes van mensen die ons Lowietje op sites zagen, zij dachten dat er iets met hem was gebeurd. Die vrouw, die zichzelf Sanne noemt, plaatste ons zoontje op haar profielpagina op Facebook en die foto werd ook gebruikt voor verschillende artikels.”

Vader Christof Mille: “Bij de politie hadden ze dit nog nooit meegemaakt, we dienden klacht in voor oplichting en willen een rechtzetting wat betreft de foto”

“In Gazet van Antwerpen werd dit zelfs paginagroot gedrukt! Bij Het Nieuwsblad bleef het volgens mij bij een online artikel, maar ook op sites zoals zappybaby.be is het terug te vinden. Bij de politie vonden ze het alvast ook eigenaardig en hadden ze dit nog nooit meegemaakt. Ze zouden het nodige doen, zo dienden we een klacht in voor oplichting en zou er een rechtzetting volgen wat betreft de foto.”

“Meteen geblokkeerd op Facebook”

Dat hun zoon Lowie op de foto staat, is volgens vader Christof honderd procent zeker. “Die foto werd genomen bij de opa thuis, we hebben de originele versie daarvan liggen. Ze heeft die gewoon van onze profielpagina genomen. Wat trouwens vreemd is: hun overleden zoontje zou op dat moment twee maanden oud geweest zijn, maar ze gebruiken een foto van Lowietje toen hij al zeven maanden was.”

Moeder Kim Dierickx: “Wij snappen helemaal niet waarom dit juist bij ons moet gebeuren”

Sijseelse ouders ontzet:
© GF

“Mijn zus heeft die vrouw overigens toegevoegd op Facebook om een gesprek te starten. Toen ze aangaf dat het kindje op de foto mijn zoon was, werd meteen alles geblokkeerd en afgesloten. Ook op de website van Het Nieuwsblad is het artikel intussen verdwenen. Van de Facebookpagina namen we wel tijdig een screenshot, zodat we toch bewijzen hebben. Wij weten helemaal niet hoe we hierover moeten denken. Het kan zijn dat deze mensen effectief hun kindje verloren zijn, maar het is toch onaanvaardbaar om daarbij onze foto zomaar te gebruiken.”

“Willen rechtzetting in de media”

Ook Christof zijn partner Kim Dierickx reageert aangeslagen op de gebeurtenissen. “Wij weten eventjes niet hoe of wat en snappen helemaal niet waarom dit juist bij ons moet gebeuren”, klinkt het. “Wij willen deze rechtzetting wel zeker in de media, want er zijn momenteel mensen die giften doen of tutjes schenken, het maakt eigenlijk niet uit wat precies. Zij hebben het recht om te weten dat de informatie niet strookt met de werkelijkheid.”

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier