Sigarenfabrikant laat bevolking mee profiteren van AED-toestel

Kristof Callewaert, Fred Vandermarliere en Marc Claeys bij het AED-toestel. © GVZ
Redactie KW

Sigarenfabrikant J. Cortes Cigars NV kocht een AED-toestel voor het bedrijf, maar liet het plaatsen buiten de bedrijfspoort zodat iedereen het kan gebruiken in nood.

“Voor ons is het kleine moeite die een groot verschil kan maken”, zegt CEO Fred Vandermarliere. “We kochten een dergelijk AED-toestel aan voor in het geval er iets mocht gebeuren met één van onze medewerkers. We konden het in onze bedrijfsgebouwen hangen, maar kozen ervoor de defibrilator aan de buitenkant van de bedrijfspoort te hangen. Zo kunnen onze mensen er vlug aan, maar ook de inwoners van Zwevegem-Knokke of de mensen op bezoek op het nabijgelegen voetbalterrein, ontmoetingscentrum of kerk.”

Opleidingen

Schepen Marc Claeys, bevoegd voor deze materie, is blij met deze beslissing van het bedrijf. “We zijn blij dat het bedrijf dergelijk initiatief nam. De gemeente zal instaan voor het onderhoud en de nodige keuringen van het toestel. Momenteel hangen er nu al een tiental in Zwevegem.” Ook Kristof Callewaert van het Rode Kruis zegt een tevreden man te zijn. “Naast deze toestellen hebben we ook al een 1.250-tal mensen kunnen opleiden om met zo’n toestel te werken. In de toekomst zijn er nog dergelijke opleidingen voorzien en we denken er ook over na om ook al een heropfrissingsmoment te organiseren.”

(GVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier