Siem (10) legt 40 km af met olympische vlam naar Q-Beach House in Oostende

05/08/16 om 16:18 - Bijgewerkt om 16:18

Siem Thienpondt (10) mocht vanmiddag officieel met Gella Vandecaveye de Q-strandspelen openen aan het Q-Beach House in Oostende.

Siem (10) legt 40 km af met olympische vlam naar Q-Beach House in Oostende

Siem komt het Q-Beachhouse opgelopen na een toch van 40 km van Beernem tot Oostende. © JR

Maar liefst 40 km legde Siem af al lopend, met de fiets en op skeelers. Hij vertrok om 10 uur deze morgen in Beernem aan zijn ouderlijk huis om klokslag om 14 uur toe te komen aan het Q-Beach House. Zo maakte hij de openingsceremonie compleet. Wim Oosterlinck riep vorige week de luisteraars op om zich in te schrijven en zo de vlammendrager van Qmusic te worden. De sportieve Siem was laaiend enthousiast en schreef zich in, met resultaat. "Terugkeren naar huis zal met de auto gebeuren", glunderde Siem nog.

Qmusic organiseert naar aanleiding van de Olympische Spelen de Q-strandspelen, die lopen van 6 tot 21 augustus. Tijdens de Q-strandspelen kunnen luisteraars het opnemen tegen verschillende BV's in verschillende disciplines, tussen 14 en 16 uur. Twee emmertjes water dragen, kokosnootstoten en palmboomlimbo zijn er enkele van. Nu zaterdag kunnen de luisteraars het alvast opnemen tegen ex-voetballer Gilles De Bilde.

(JR)

In de videoreeks 'De Spelen Van Stijn' dagen KW en gastreporter Stijn Dejonckheere de West-Vlaamse olympiërs uit tot een origineel duel. Volg de videoreeks op www.kw.be/despelenvanstijn

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!