Siebe (9) beleeft dankzij Kiwanis een onvergetelijk verjaardagsfeest

Dankzij Kiwanis kon Siebe Rosselle genieten van een mooi verjaardagsfeestje tussen vrienden en zijn broers. © WO
Redactie KW

De 9-jarige Siebe Rosselle uit Menen beleefde een onvergetelijke dag, toen hij dankzij Kiwanis Young Professionals Wervik als co-piloot in een echte rallywagen mocht plaatsnemen. Vervolgens mocht hij samen met zijn broers en enkele klasvriendjes genieten van een megaleuk verjaardagsfeest.

Kiwanis Young Professionals Wervik telt achttien leden en wil kansarme kinderen en jongeren uit de streek helpen. De vereniging werkt daarvoor samen met sociale organisaties als Grenslicht, Hoekhuis, Centrum Algemeen Welzijnswerk en Love in Action.

“Vorig jaar was er al onze partybox met feestmateriaal en een feesttaart, die we iedere maand aan een jarig kindje bezorgden. Maar vanaf nu krijgt de jarige winnaar van onze kleurwedstrijd voor kinderen uit de streek van Menen en Wervik een compleet verjaardagsfeestje aangeboden“, vertelt Stijn Vangheluwe van Kiwanis Young Professionals.

Siebe Rosselle uit Menen, die op 18 maart negen jaar werd, zit in het derde leerjaar in De Graankorrel in Geluwe.

Knutselnamiddag

De jarige knaap werd thuis afgehaald met een rallywagen en na een rondrit ging het richting verjaardagsfeest. “Meerijden met de rallywagen was heel leuk, daarmee wil ik later ook zelf rijden“, glundert Siebe. “Maar mijn grote droom is om eens een echte parachutesprong te wagen op mijn verjaardag”, aldus het avontuurlijk aangelegde feestvarken.

“Met onze projecten willen we heel wat kinderen een duwtje in de rug geven”

Elk verjaardagsfeestje staat garant voor een actieve knutsel-, ravot- of spelnamiddag op een leuke locatie. Dit keer stelde Els Robbe van hobby- en handwerkwinkel Het Atelier in de Vlamingenstraat een feest- en knutselruimte ter beschikking, waar de jarige Siebe zich met zijn broers en vriendjes tijdens een creatieve knutselnamiddag kon uitleven.

“In plaats van te sponsoren wou ik met deze knutselactiviteit graag zelf iets doen voor de kinderen”, vertelt Els. “Hier worden wel vaker verjaardagsfeestjes georganiseerd. Maar meestal gaat het dan om meisjes, deze keer zijn het bijna allemaal jongens“, lacht ze. Kiwanis Young Professionals maakte het verjaardagsfeestje met kinderchampagne, plastic champagneglazen, een feesttaart, slingers, confetti en speelgoed compleet.

Knuffelkamp

Behalve het organiseren van verjaardagsfeestjes steunt Kiwanis Young Professionals Wervik nog tal van andere zinvolle projecten voor kansarme kinderen. “Zo is er onze jaarlijkse ‘Kids Day’ die dit jaar op 3 juni plaats vindt en waarbij we een dertigtal kinderen een leuke avontuurlijke dag laten beleven”, aldus Stijn.

“We steunen ook een fietsproject van het Hoekhuis, waarbij papa’s hun kinderen kunnen leren fietsen en bieden in samenwerking met jeugdwerk Uit De Marge en VTI Menen twintig kansarme jongeren de kans om rijlessen te volgen”, gaat hij verder.

Tijdens het zomers knuffelkamp van Love in Action uit Wervik verzorgen we een lekkere barbecue voor de honderd kinderen en hun begeleiders. Ook zamelen we kinderkledij en kindermateriaal in. Dit zijn maar enkele van de projecten, waarmee we kansarme kinderen uit de streek een positief duwtje in de rug willen geven”, besluit Stijn. (Carlos Berghman)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier