Sfeer op Patersmarkt ondanks slecht weer

Patersmarkt in de regen. © Frank
Redactie KW

Het weer kwakkelde ongezellig verder tijdens de dertigste editie van de Patersmarkt. Toch lieten een heleboel standhouders en bezoekers zich niet afschrikken. Vooral in de voormiddag liep er best wat volk rond.

Een kleine 300 standhouders stelden zich op in de Roeselaarsestraat. Buurtbewoners die wat tweedehandsspulletjes in de aanbieding hadden, winkeliers die voor hun zaak een hapje en een drankje aanboden, maar ook kermiskramen en muziekoptredens. De drumband van de Congregatie Izegem zorgde voor muzikale ondersteuning langs het traject: van den Abele tot aan Focus Brandstore.

“Jammer van het weer” is wellicht de meest gehoorde reactie bij de bezoekers. De hele dag bleef het winderig en koud, met nu een dan enkele spatten regen. Tegen de middag kraamden een deel van de standhouders daardoor al op. Maar er waren best wat doorzetters. Ook bij de bezoekers die de toer van De Patersmarkt deden. Om daarna op het gemak iets te drinken en een hapje te eten.

Toch kan de organisatie tevreden terugblikken. “Het was eigenlijk al vanaf 8 uur deze ochtend druk”, zegt secretaris Michel Cauwelier. “We hebben bijna altijd geluk met het weer. Dit jaar is dat helaas niet het geval. Maar dankzij onze promotie en bekendheid is er toch nog best wat volk gekomen.”

(SD – foto Frank)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier