Serviceclub verdeelt 25.000 euro over goede doelen in Oostende (of was het dan toch 10 keer zoveel?)

Bestuur en leden van Lions Club Oostende BO4 samen met afgevaardigden van de diverse organisaties die in de schenking mochten delen. © (fotoML)
Redactie KW

De serviceclub ‘Lions Club Oostende BO4’, met 34 aangesloten vrouwen, schonk dinsdagavond 25.000 euro aan diverse organisaties die zich inzetten voor vrouwen of kinderen uit de Oostendse regio.

Met verschillende fundraisingsacties tijdens het werkingsjaar 2015-2016, waaronder een wijnverkoop en een fundraisingsfeest ‘BO4 gaat vreemd’, slaagde de Club erin om 25.000 euro weg te schenken. Dit bedrag werd verdeeld over het Koninklijk Werk IBIS, VZW Arcade te Oostende, MPIGO Vloedlijn-Huis aan Zee, het ZPM Zeepreventorium in De Haan, CKG Sint Clara en Oranje in Brugge, VZW De Speelschommel in Bredene en POI De Steiger in Koksijde.

Daarnaast werkt Lions Club Oostende BO4 actief mee aan de voedselbanken, maakt de vereniging jaarlijks grote kerstmanden voor de gezinnen van ‘t Veer in Oostende, schenkt de Club 130 tickets voor het concert van Bad voor mensen met een beperking, zorgt er voor dat de Sint op bezoek komt bij de kinderen van sociale organisaties en organiseert de Club met Lions Internationaal een tekenwedstrijd voor lagere scholen met als thema ‘Vrede’.

Oeps!

Op de eerste persfoto was de Lions Club trouwens nòg guller. Door een misverstand was er een extra ‘0’ meegebracht en die toonde het bedrag van maar liefst 250.000 euro. Ook mooi natuurlijk, maar helaas een beetje té hoopvol ingeschat…

Serviceclub verdeelt 25.000 euro over goede doelen in Oostende (of was het dan toch 10 keer zoveel?)

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier