Serviceclub Rotary uit Kortrijk bestaat 75 jaar

© Foto BWB
Redactie KW

Centrale gast is de vredesactiviste Kim Phuc, wereldberoemd van de iconische foto uit de Viëtnamoorlog.

Rotary ontstond in 1905 onder impuls van een idealistische advocaat Paul Harris uit Chicago. De doelstelling van toen – dienstbaarheid tegenover mens en maatschappij blijft tot op vandaag onveranderd overeind. De serviceclub heeft inmiddels aanhangers in alle hoeken van de wereld. De lokale afdeling in Kortrijk werd opgericht in 1939.

Projecten

In zijn 75-jarig bestaan heeft de serviceclub tal van projecten mee van de grond geholpen via financiering of via goodwill en medewerking van haar leden. “Denk maar aan humanitaire projecten zoals steun aan beschutte werkplaatsen of aan de Voedselbank West-Vlaanderen”, aldus inkomend voorzitter Bernard Deconinck. “Ook drugpreventie bij jongeren kon de laatste jaren volop rekenen op steun van de Rotary.”

Kim Phuc

Een club met een reputatie als de Rotary is het aan zichzelf verplicht om het 75-jarig bestaan in stijl te vieren. Met de Viëtnamese vredesactiviste Kim Phuc doet het dit ook. Anno 2014 en honderd jaar na de Groote Oorlog in onze contreien, is de keuze voor Kim Phuc een heel bewuste keuze”, zeggen Michel Rooryck en Bernard Deconinck namens Rotary Kortrijk. Op de dag van de lente (21 maart) pakt de Viëtnamese in Kortrijk uit met een bij momenten ijzingwekkende getuigenis over haar eigen leven, maar altijd met een opbeurende insteek van hoop en geloof in het positieve.

(KC – Foto BWB)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier