Serviceclub Marnixring houdt nieuwe afdeling boven de doopvont in Komen

Redactie KW

In Wevelgem werd zaterdagmiddag een nieuwe afdeling opgericht van de serviceclub Marnixring, een club die de Nederlandse taal en en cultuur koestert en promoot.

De nieuwe Marnixring heet Komen Huize Robrecht en wil zich vooral inzetten om het Vlaamse schooltje De Taalkoffer in Komen te ondersteunen en de Nederlandstalige en Vlaamse aanwezigheid in het algemeen in de faciliteitengemeente Komen te bevorderen.

Dries Decadt uit Ieper wordt voorzitter van de Marnixring en mocht meteen negen andere leden verwelkomen met enkele bekende gezichten zoals neurochirurg Gui Celen uit Marke, Paul Herman van Wijnen Herman uit Wevelgem, oud-schepen Jef Claeys uit Wervik, Tom Vandermeulen, directeur van de basisschool De Taalkoffer en verder ook Marc Castelein, Lies Decadt, Conny Walleyn en Liesbet Kerckhove. Oud-burgemeester van Wervik Rosa Lernout is ook lid, maar moest zich wegens ernstige gezondheidsproblemen verontschuldigen.

Stijn Haghebaert (voorzitter van Marnixring Kortrijk Broel) en Frank Depoortere (voorzitter van Marnixring Veurne Zannekin) zijn beiden peter van de nieuwe Marnixring.

(XC-foto XC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier