Serge Gobin onderging hartchirurgie in AZ Delta in Roeselare

© Peter Soete
Peter Soete

De Roeselaarse mediafiguur Serge Gobin onderging maandagnamiddag een chirurgisch ingrijpen aan het hart. Er werden twee stents op de vertakkingen van de kroonslagader geplaatst. Serge Gobin hoopt dinsdagmorgen toch aanwezig te zijn op de persconferentie van de Roeselare Awards.

“Donderdag was ik met mijn vriendin aan het shoppen in Roeselare toen ik plots een hevige druk voelde in mijn borststreek Die pijn hield iets te lang aan om goed te zijn. Ik belde onmiddellijk de hartchirurg, die al twee stents heeft gestoken bij mij: de eerste keer in 2005 waren er dat twee en in 2011 nog één. Hij stelde voor om zo snel mogelijk op controle te komen, zelfs al de volgende dag. Maar dat lukte niet voor mij en ik maakte een afspraak voor maandag. Ik hoopte dat de controle goed zou verlopen maar dat bleek niet zo. Ik moest in het ziekenhuis blijven en om drie uur zouden ze een chirurgische ingreep doen.”

Alles volgen op het scherm

“De ingreep zelf duurde twee en een half uur en gebeurde via een slagader in de arm. Vroeger ging men met de camera en de stents via de lies maar nu niet meer. Ik kon alles volgen op het scherm. Toch maar vreemd als je die dokter ziet werken rond je hart. De dokter vertelde mij dat hij tevreden was van zijn werk en daar ben ik natuurlijk ook gelukkig mee (lacht).”

“Ik prijs me heel gelukkig dat de wetenschap zo ver staat en dat we zulke knappe dokters hebben. Gelukkig leef ik supergezond en doe ik veel aan sport. Ik ben dan ook niet van plan om langer dan nodig in het ziekenhuis te blijven. Na een nachtje slapen wil ik morgen zeker aanwezig zijn op de persconferentie van de 20ste Roeselare Awards, feest dat ik twintig jaar geleden mee heb helpen opstarten. Duimen maar dat ik er kan bij zijn.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier