Serene ponytocht voor Axelle en mama Johanna

Redactie KW

Meer dan 800 mensen stapten donderdagavond in Maldegem mee op in een serene ponytocht. Delphine Gysels organiseerde die met enkele vrienden als eerbetoon aan en afscheid van haar vriendin Johanna Van Damme uit Brugge, en haar 4-jarig dochtertje Axelle.

Axelle en Johanna werden zondagmiddag in Aalst aangereden door een auto, waarvan de chauffeur – die later een positieve ademtest aflegde – vluchtmisdrijf pleegde. Axelle overleed ter plaatse aan haar verwondingen. Haar moeder overleed woensdagmiddag aan de opgelopen verwondingen.

De indrukwekkende stoet werd geopend door leden van de Damse Ruitershoeve (Moerkerke) met de pony, waarop de kleine Axelle regelmatig reed. Daarna volgden een grote foto van moeder en dochtertje, gevolgd door de familie en de vrienden. De lange stille stoet hield even halt aan de woning waarin Axelle, Johanna en haar partner weldra hun intrek zouden nemen.

Serene ponytocht voor Axelle en mama Johanna

Voor de honderden ballonnen bij de terugkeer in het Sint-Annapark werden opgelaten, bedankte Delphine Gysels de mensen voor hun talrijke opkomst. Zij benadrukte dat de ponytocht niet alleen voor haar vriendin Johanna en de kleine Axelle werd georganiseerd. De tocht herdacht iedereen die het leven liet of gewond raakte bij een ongeval waarbij de veroorzaker te veel had gedronken.

(LV – Foto’s LV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier