Sentopolis met Café Derby in Heule

We herkennen v.l.n.r. Machteld Vancraeynest, Bert Debooserie, Jurgen Lammertyn, Mathijs Huysentruyt en Klaas Loosveld. © (Foto KDS)
Redactie KW

Een West-Vlaamse kaskraker bekijken onder een ‘fleeceke’ in de openlucht? Het kan op zaterdag 24 juni tijdens de eerste editie van de openluchtcinema Sentopolis aan buurthuis ‘t Senter. Op het programma staan ‘Shark Tale’ en ‘Café Derby’.

PlaSenta, de programmatiewerkgroep van buurthuis ‘t Senter, lanceert een openluchtcinema onder de noemer Sentopolis. Op het programma? Een kinder- en volwassenenfilm en vooral heel veel ambiance. “We starten om 17 uur met de kinder- en jongerenfilm ‘Shark Tale’ in de grote zaal van ‘t Senter”, zegt medeorganisator Mathijs Huysentruyt. “We creëren een drive-in en roepen de kinderen op om zelf een auto in karton in elkaar te knutselen. Wie dat doet en de wagen meebrengt, krijgt gratis popcorn.”

De hoofdfilm die vanaf 22.30 uur onder de sterrenhemel van start gaat, is ‘Café Derby’, met onder meer West-Vlaming Wim Opbrouck. “In die film vertelt regisseuse Lenny Van Wesenmael het verhaal van haar vader, een marktkramer die in de komst van de paus naar België een gouden kans ziet om tijdens een openluchtmis veel geld te verdienen. Maar dat loopt niet helemaal zoals verwacht… Meer wil ik er niet over kwijt. Ik hoop alleen dat ons evenement geen kopie wordt van de film”, lacht Mathijs.

De organisatoren verzekeren een goede beeld- en geluidskwaliteit. “Voor de technische kant doen we een beroep op de vzw Cinemobiel uit Wevelgem. Die gasten zijn gespecialiseerd in buitencinema. We poten dus niet zomaar iets neer in het gras. Het wordt heel professioneel, met een scherm van 9,5 bij 5,5 meter en topgeluid.”

“We creëren een drive-in en roepen de kinderen op om zelf een auto in elkaar te knutselen”

Gin en popcorn

Terwijl kinderen en jongeren ‘s middags van de film genieten, is iedereen welkom in en rond ‘t Senter voor een hapje en een drankje of om te chillen in de lounge. “Er zullen stands staan van onder meer Black Tiger Gin, Mary White Vodka, Anna’s Bickey Burgers, Lucardi, ‘t Senter Candy paradise (snoep & popcorn)… Er zal dus zeker voldoende te eten en te drinken zijn. Vanaf 20 uur tot aan de start van de avondfilm speelt een live band bluescovers.”

Eigen kampeerstoeltje

De organisatoren doen een oproep naar de bezoekers om zo veel mogelijk eigen stoeltjes en ander gerief mee te brengen. “Wij zullen sowieso voldoende stoelen ter beschikking stellen, maar op een gewone stoel naar een film kijken, dat is toch niet zo gezellig. Daarom vragen we aan de bezoekers om hun eigen kampeerstoel, zeteltje, luchtmatras, televisiedekentjes, fleece of zelfs hun pyjama mee te brengen. Het is vooral de bedoeling dat iedereen zich relaxed voelt en dat het een gezellige avond wordt.”

Het aantal plaatsen voor beide films is beperkt. “Er kunnen 300 kinderen en 500 volwassenen inschrijven”, zegt Mathijs. “Dat lijkt veel, maar als het weer goed zit, zullen we dat aantal gemakkelijk halen. De inschrijvingen lopen nu al heel vlot binnen. Wie wil komen, wacht best niet te lang om tickets te kopen. Dat kan via onze website.”

Bij slecht weer wordt de avondfilm in ‘t Senter afgespeeld.

Afspraak op zaterdag 24 juni vanaf 17 uur aan ‘t Senter. Toegang voor zowel volwassenen als kinderen bedraagt 5 euro. Meer info: www.sentopolis.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier