Senioren zetten de Ark op stelten in Ardooie

(Foto EH) © (Foto EH)
Redactie KW

Alle sportieve senioren uit de regio worden op 17 mei in en rond de Ark verwacht voor de actie ‘West-Vlaanderen blijft bewegen’. Dit jaarlijks initiatief van het Regionaal Sport Overleg zet dit jaar Ardooie op stelten.

“Ze zullen weer met enkele honderden zijn”, zeggen de sportfunctionarissen Joris Vandewynckele en Tom Vanelslander die het programma coördineren. “Daarom plannen wij tal van activiteiten met voor elk wat wils.” Zo zijn er drie wandeltochten. Er is een ‘stappeling’ van 6 km, een tocht van 10 km en een fotozoektocht van 4 km. Er zijn drie fietstochten met elk een maximale capaciteit van 150 deelnemers. Er is keuze uit een tocht van 25, 35 en 45 km. Zowel voor de fietstochten als voor de wandeltochten zijn er begeleiders en is er een stopplaats onderweg.

Sportcarrousel

Voor zij die liever in de Ark blijven zijn er keuzeactiviteiten. Er is vooreerst een petanquetornooi. De deelnemers moeten zich melden in de kantine van KVC Ardooie waar bij het nuttigen van koffie het speelschema wordt bekendgemaakt. Op de agenda staan er twee dansvormen met telkens verschillende sessies. Je kunt aan line-dance doen en er is Zumba Gold. Je kan ook deelnemen aan de sportcarrousel. Tom Vanelslander: “Hierbij kun je zelf kiezen welke sport je wilt beoefenen. Er zijn fitheidstests, curling, Kubb, golf en kleiduifschieten. Er is ook een aanbod van volksspelen.”

De deelnemers worden om 13 uur verwacht in de sporthal voor de koffie. Wie petanque speelt, moet in de kantine van KVC Ardooie zijn. Om 13.45 uur is er de officiële opening. De activiteiten starten om 14 uur en duren tot 17 uur. Om 18 uur is er een avondmaal. De dag wordt afgerond met muzikale animatie met dansgelegenheid. Inschrijven kan tot 1 mei bij de sportdiensten van de deelnemende gemeenten. Dat kan ook telefonisch, tijdens de kantooruren in de Ark, op 051 57 50 20.

Deelnemen kost 6 euro, koffie en een herinnering inbegrepen. Wie ook wil deelnemen aan het avondmaal betaalt 14 euro. (JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier