Senioren leren basis sanitair en elektriciteit dankzij VTI Oostende

De cursisten samen met schepen Nancy Bourgoignie en Coördinator Seniorenbeleid Stad Oostende Jan Dhondt. © JR
Redactie KW

De workshop was een groot succes, na evaluatie volgt een nieuwe sessie.

Het probleem waarmee vele senioren kampen wanneer ze plots alleen komen te staan is groot. Zo groot dat het stadsbestuur van Oostende de handen in elkaar sloeg, in samenwerking met het VTI Oostende, om een workshop te organiseren op 12 januari.

Vele senioren komen op een gegeven moment plots alleen te staan. Dat zorgt soms voor problemen in het huishouden, maar ook op gebied van klusjes. Klusjes op gebied van elektriciteit en sanitair zijn de grootste zorg waarmee de senioren kampen. Daarom wordt gestart met een workshop van anderhalf uur sanitair en anderhalf uur elektriciteit. Daarin worden de mensen de basis aangeleerd om kleine klusjes zelf te kunnen doen.

Enkele voorbeelden voor het sanitair: Kleine ontstoppingen, dichtingen vervangen, thermostaat instellen en radiatoren ontluchten. Op gebied van elektriciteit werd aangeleerd hoe je een zekering vervangt, lampen vervangen, hoe je een verlengkabel maakt, een stopcontact vervangt en zoveel meer.

De workshop is een groot succes, daarom worden nog workshop gepland na evaluatie in juni. In het najaar staat alvast de workshop ‘Decoratie’ vast, alsook een workshop enkel voor ‘Harry’s’ : ‘wassen en strijken’.

(JR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier