Senioren kunnen virtueel door Brugge of vroegere vakantiebestemmingen fietsen

03/05/17 om 15:04 - Bijgewerkt om 15:04

Het fietslabyrint biedt meer uitdaging dan gewoon kilometers zitten malen op de hometrainer.

Senioren kunnen virtueel door Brugge of vroegere vakantiebestemmingen fietsen

De bewoners van het OCMW Woonzorgcentrum De Zeven Torentjes worden aangezet om meer te bewegen. Daarvoor kunnen ze nu fietsen voor een televisiescherm, waarbij ze geen nieuws of oninteressant programma te zien krijgen, maar beelden van hun geboortestad Brugge. Zo horen ze tijdens het fietsen de paarden van de kruisende koetsen of van de wagens die passeren. Het lijkt wel of je echt aan het fietsen bent.

Er kan gekozen worden tussen tal van steden in ons land waaronder Antwerpen, Gent en zelfs Durbuy, maar ook steden zoals Amsterdam, Rome, Venetië (met de waterfiets), Carcassonne en zelfs New York en Shanghai behoren tot de mogelijkheden. Heel wat bewoners herkennen bij het fietsen nog heel wat straten waar ze ooit woonden of ooit met vakantie waren.

Het Fietslabyrint wordt ingezet op de verschillende verdiepingen zodat alle bewoners eens aan bod kunnen komen. De Brugse OCMW voorzitter Dirk De fauw onderstreepte dat de senioren ook bepaalde stukken van de Ronde van Vlaanderen, de Ronde van Frankrijk of de Giro kunnen rijden.

(SR - Foto BP)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!