Senioren DVC Sint-Henricus in Rumbeke maken al fietsend gezonde sapjes

© STEFAAN BEEL
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

De sappentrapper is een hippe hometrainer voorzien van een blender, waarmee de bezoekers al trappens gezonde drankjes kunnen maken.

“Een gezonde levenswijze promoten is al langer een speerpunt binnen onze dagelijkse werking”, begint Dominique Devolder, verpleegkundige binnen dagverzorgingscentrum Sint-Henricus. “Het is dan ook veruit de beste garantie om zonder kwaaltjes oud te worden. Met de sappentrapper, een hippe hometrainer voorzien van blender, combineren we het beste van twee werelden. Na een portie beweging volgt immers een lekkere en gezonde beloning, volledig gemaakt zonder elektriciteit.”

“We vonden een aantrekkelijk ontwerp zeer belangrijk”, vervolgt Katrien Decoene, verantwoordelijke van het dagverzorgingscentrum. “Daarmee hopen we niet alleen veel bezoekers van het DVC aan het fietsen te krijgen, maar ook bij te dragen aan een positiever imago van de ouderenzorg. In combinatie met een vlotte toegankelijkheid niet steeds een eenvoudige opdracht, maar in creatief huis Bric-à-Brock vonden we de ideale partner. Bovendien zullen we de sappentrapper ook inzetten om ons huidig aanbod van vrijwilligerswerk te verruimen.”

“We vinden het absoluut een zeer geslaagd resultaat”, besluit Rik Decadt, voorzitter van de Cera regionale adviesraad Roeselare-Izegem die het project financieel steunde.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier