Scouts organiseert jubileumeditie Beach Party in Ingelmunster

Kurt Verhulst (links) en Dries Lambrecht © FODI
Redactie KW

Op zaterdagavond 30 april vindt op de festivalweide langs de Trakelweg de 30ste Beach Party plaats. De Scouts hopen honderden mensen te mogen verwelkomen op deze jubileumeditie. Twee van de stichters, Kurt Verhulst en Dries Lambrecht, zullen er alvast bij zijn.

Dries en Kurt begonnen – samen met de leiding van toen – met de uitwerking van een Beach Party, want er was geld nodig om de buitenlandse kampen te financieren. “We waren het beu om met koekjes en andere producten huis aan huis te gaan. We wilden iets meer doen, maar dat was toen niet evident. Vooral omdat we het idee hadden opgevat om Don Bosco vol zand te gieten. Het patronaat ging daar niet mee akkoord, maar gelukkig konden we ze wel overtuigen”, zegt Dries. “Omdat we de kosten probeerden te drukken, besloten Kurt en ik als DJ Zweeblub plaatjes te draaien. Gewoon voor de fun, al die jaren kregen we er niets voor en dat was ook niet nodig. De eerste uitgave viel heel goed mee, zodat er de twee daaropvolgende jaren een nieuwe Beach Party werd gehouden. We zijn trots dat het nu al de 30ste editie is”.

Verhuis naar festivalweide

“In al die jaren verhuisden wij en onze opvolgers met de Beach Party wel eens van locatie, maar toch bleven de Verkenners van de Scouts die Beach Party houden. Op een hoogtepunt waren er maar liefst 3.200 mensen present in de loods van Marc Bekaert in de Gentstraat. Zeven jaar geleden verhuisde de Beach Party naar de festivalweide. In het begin was het even zoeken, maar vorig jaar kwamen 1.000 personen opdagen. Deze feesteditie moet alvast een topper worden.”

Zaterdag 30 april vanaf 21 uur : Beach Party langs de Trakelweg. Toegang : 5 euro in voorverkoop, 6 euro aan de deur. Tickets te verkrijgen bij de leiding, Verkenners en Jins van de Scouts. Tussen 22 en 4 uur rijdt er een partybus vanaf de markt van Izegem naar de festivalweide. (Patrick Depypere)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier