Schutter van moord in Dadizele krijgt boete voor vechtpartij in Izegem

Redactie KW

De Kortrijkse strafrechter heeft woensdag twee jongemannen werkstraffen opgelegd voor een reeks geweldplegingen in het Izegems uitgaansleven. Ook Tom K. (26), die in Dadizele het fatale schot loste na een foutgelopen drugsdeal, werd veroordeeld voor zijn aandeel in een van de vechtpartijen. Hij krijgt een geldboete met uitstel.

In 2013 en 2014 vielen diverse keren zware klappen in en rond cafés in het centrum van Izegem. Drie jongemannen waren bij de feiten betrokken. Een van hen was bij elk van de geweldplegingen aanwezig. Voor hem vorderde het Openbaar Ministerie een celstraf van twee jaar effectief. Van de rechter krijgt hij echter nog een kans: als hij een werkstraf van 200 uur correct uitvoert, moet hij niet naar de cel. Een twintiger van Russische afkomst ontsnapt eveneens aan een gevangenisstraf. Hij krijgt een werkstraf van 120 uur. Beiden krijgen ook een boete met uitstel.

Tom K., de schutter van de cannabisdeal waarbij in augustus een twintigjarige Antwerpenaar om het leven kwam, vroeg de vrijspraak. Hij bekende wel dat hij op een gegeven moment iets vastgreep, “maar enkel om hem tegen te houden en de vechtpartij tot een einde te brengen”. Voor zijn betrokkenheid bij die feiten krijgt K. een boete van 300 euro, volledig met uitstel.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier