Schuiferskapelle houdt geurdagboek bij om overlast in kaart te brengen

Redactie KW

De bewoners hopen zo een oplossing te kunnen bewerkstelligen voor de aanhoudende hinder.

Het was begin november de figuurlijke druppel voor enkele inwoners van Schuiferskapelle toen de geurhinder in het dorp niet meer te houden was. Deze week werd in samenspraak beslist om een geurdagboek bij te houden.

Op het bewonersplatform werd in samenspraak met bevoegd schepen Margot Baekelandt gekozen om met de betrokken boeren een langdurige oplossing te zoeken. Eerder hadden de inwoners al hun frustraties geuit via de milieudienst, echter zonder tegenwoord.

Vanaf zaterdag 10 december mag elke vorm van geurhinder gemeld worden via dorpsraadschuiferskapelle@gmail.com, milieudienst@tielt.be of het telefoonnummer 051/42 81 50. Zo laat het bewonersplatform weten via een bericht op Facebook.

“Zo creëren we een geurdagboek en kunnen we alles in kaart brengen. Bij een melding graag vermelden wanneer (dag en uur), waar, welke geur ((kippen)mest, rotte groenten, uitlaatgassen,…) en de waarde van de hinder. Een nul is waarneembaar maar niet hinderlijk, 1 hinderlijk maar enkel waarneembaar in open lucht, 2 hinderlijk ook binnen waarneembaar en ten slotte: 3 indringend, zelfs bij gesloten ramen deuren”

Er wordt een evaluatie bijeengeroepen over drie maanden.

(AVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier