Schouwburg kleurt een avond oranje om geweld op vrouwen aan te kaarten

Redactie KW

Zaterdagavond 25 november baadt de Kortrijkse Schouwburg in een oranje licht tijdens Orange The World. De vrouwenorganisatie Soroptimist vraagt op die manier aandacht voor de Internationale Dag tegen Geweld op Vrouwen.

‘Say no to violence’ is de oproep van Soroptimist International, een niet-gouvernementele organisatie van actief geëngageerde vrouwen. De Kortrijkse afdeling organiseert samen met het stadsbestuur en Schouwburg Kortrijk een oranje avond om aandacht te schenken aan geweld tegen vrouwen. De Verenigde Naties riep 25 november uit tot de Internationale Dag tegen Geweld op Vrouwen. Het is ook het begin van een 16-daagse actie tegen gendergerelateerd geweld. Wereldwijd worden gebouwen oranje gekleurd. In ons land baden zaterdagavond onder meer het Sportpaleis en het Casino van Oostende in een oranje licht.

Soroptomist nodigt sympathisanten om 17.30 uur uit op het Schouwburgplein samen met gouverneur Carl Decaluwé, leden van het stadsbestuur en medewerkers van de Schouwburg. Die avond speelt de dansvoorstelling ‘Crowd’ van Gisèle Vienne in het kader van het Next-festival. De voorstelling analyseert geweld in de samenleving.

(JA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier