School de Zonnebloem plant 3.360 bloembollen

© Foto EH
Redactie KW

De vijfdejaars van lagere school De Zonnebloem trokken vannamiddag naar de Cardijnlaan om er 3.360 bloembollen te planten in de grasperkjes nabij de seniorenwoningen.

Deze actie kadert in een project samentuinieren van het OCMW van Ardooie, waarbij er plantenbakken op ergonomische hoogte op het grasplein geïnstalleerd worden. Bedoeling is dat de senioren er samen met buurtbewoners, Ardooise verenigingen en de plaatselijke scholen zaaien, wieden, schoffelen, oogsten en culinaire bereidingen maken. Dit project rond samentuinieren geniet steun van het Stad-Land-schap ‘t West-Vlaamse hart in het kader van ‘Dorpskernacupunctuur’. Dit is een campagne rond het verfraaien van de dorpskom door kleine en strategische ingrepen. De steun van Stad-Land-schap voor dit Ardooise project richt zich vooral op de omgevingsaanleg : de aanleg van plantenperken, het zaaien van een bloemenweide en de aanplant van fruitbomen.

Deze kleine ingrepen vormen een opsteker voor de aantrekkelijkheid, het sociaal contact en de biodiversiteit van de seniorensite en het dorpscentrum van Ardooie.

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier