Schlagerfestival toch voltreffer ondanks minder goed weer

Redactie KW

Ondanks het mindere weer en de kille temperaturen was het schlagerfestival op Izegem Zomert een topper. Onze Vlaamse zangers slaagden er in het publiek uit de bol te doen gaan. De kop van het gratis stadsfestival is er af. Nu is het uitkijken of Milk Inc, Leki en showman Peter Van de Veire het vandaag zaterdag evengoed zullen doen.

De organisatoren waren de hele dag in contact met de meteodiensten. “Het zijn de laatste regenbuien en dan zal de hemel opklaren”, zei voorzitter Bart Dewitte ons rond 15.30 uur. En gelijk had hij: ‘s avonds is het, het op een klein buitje na, droog gebleven.

Heel wat mensen zijn omwille van die hele druilerige dag vrij laat naar de Grote Markt gekomen. Chris Reilhof, Jennifer, Mayke Vanes en Yves Segers slaagden er echter in het publiek goed op sleeptouw te nemen en zoals dat heet ‘het bedje te spreiden’ voor de ‘grotere’ namen. Van die eerste vier onthouden we vooral het schitterende optreden van Jennifer.

Podiumbeest Garry Hagger wist het publiek écht te bekoren en de polonaises in gang te zetten. Naar onze mening het beste optreden en de beste performer van de avond. Na hem kwam Izegemnaar Michael Lanzo met een gesmaakt optreden. Alleen jammer dat hij niet met orkest, maar met bandmuziek zong. We zouden hem graag terugzien als zijn repertoire uitgebreider is en hij nog een jaartje ervaring bij de gevestigde Vlaamse artiesten opdeed. Paul Severs en Laura Lynn zijn gewoonweg goed en de Ardooise was misschien wel de enige échte schlagerzangeres in de zin van het woord van de hele avond. Sandra Kim sloot als negende artiest de rij af.

Milk Inc en Van de Veire

Vandaag gaat de tweede dag van Izegem Zomert in. Van 14 tot 17 uur kunnen de Izegemse Dansscholen hun ding doen op het podium op de Grote Markt. Om 20 uur treedt Leki op en om 22 uur is het de beurt aan ‘waar zijn die handjes’ Milk Inc met de zwangere zangeres Linda. Daarna sluiten No DJ!, alias Gerrit Kerremans en Peter Van de Veire de avond af.

Op de Korenmarkt is er in de namiddag straatanimatie en tussen 18 en 19 uur salsa-initiatie met twee leraars. Van 19 tot middernacht zijn op dat podium allemaal warme zuiderse klanken te horen. Ideaal bij die kille temperaturen. En dat allemaal gratis.

En wie eventjes een half uur iets anders wil, moet maar naar de Melkmarkt gaan kijken naar de Mister Miller’s Moulin Rouge Show, een freakshow. Een ticket voor een half uur rariteiten kost 2 euro.

(IB – Foto CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier