Schitterende turnshow met 250 kinderen in Immaculata in De Panne

© foto MVP
Redactie KW

Hoe doen ze het toch! Elk jaar zijn de tickets vooraf bijna uitverkocht voor de grote turnshow in het Immaculata-instituut. Het is dan ook al jaren een publiek geheim dat deze turnshow echte topklasse is, waarvoor het volk van heinde en verre toestroomt.

Voor de 14de keer pakte trainster en choreografe Barbara Skoczylas uit met een nieuw thema: ‘You and Me’. Het thema is de liefde tussen een jongen en een meisje die al van kindsbeen af op elkaar verliefd zijn. Barbara bedacht het thema als een eerbetoon en tegelijk afscheid van de twee hoofdfiguren, Lise en Eva, die volgend jaar niet meer mee mogen doen. “Onze turnvereniging Zeestern is enkel bedoeld voor jongeren tot 18 jaar. Dus nemen we soms afscheid met een krop in de keel van sommige van onze leden”, zegt Barbara. “Nu hebben alle kinderen, en in het bijzonder de kinderen van onze turnvereniging en de keurgroepen, twee maanden keihard getraind om tot het resultaat van deze turnshow te komen, waarbij ik voor de trainingen assistentie heb gekregen van Leen Meheus, Céline Butaye en Charlotte Dewulf.”

Spectaculaire sprongen

Vrijdagavond zat de turnzaal afgeladen vol voor de eerste van drie voorstellingen (de tweede en de derde zijn er op zaterdag en zondag). Drie uur lang zien trotse ouders, familieleden en kennissen hoe hun dochtertjes of zoontjes springen, dansen, spectaculaire acrobatische sprongen uitvoeren. De choreografie van Barbara is topklasse: ze combineert op haar eigen unieke manier aparte onderdelen voor kleine groepjes die dan vlotjes samenvloeien tot een groter geheel. Drie uur lang duurde de show, met een korte onderbreking. Tijdens het eerste gedeelte zijn de ‘Pluisjes’ de kleine hartendiefjes, die nog wat onbeholpen hun eerste turn- en danspasjes demonstreren. De avond werd afgesloten met een schitterende apotheose waarbij alle 250 deelnemende kinderen de turnvloer vulden om het publiek een laatste keer te groeten.

(MVP- foto MVP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier