Schip met transmigranten aan boord moet naar Zeebrugge terugkeren

Redactie KW

Het binnendringen van transmigranten in de haven heeft ook steeds meer economische gevolgen. Dat werd maandag nog maar eens duidelijk toen een schip dat net was vertrokken uit Zeebrugge rechtsomkeer moest maken. “Aan boord had het personeel transmigranten aangetroffen in de machinekamer”, bevestigt procureur Frank Demeester.

Nochtans hadden drie politieploegen vlak voor het uitvaren al het schip gecontroleerd. Een 19-jarige man uit Marokko was met een groep via de meertouwen binnengeklommen en had er zich verstopt. Het laden van het schip werd opgeschort om de politiediensten toe te laten een zoektocht naar de verscholen transmigranten uit te voeren. Gedurende meer dan anderhalf uur zocht de politie samen met vier honden en hun begeleiders en de crew van het schip naar de indringers. Er konden uiteindelijk drie personen worden aangetroffen, die zich in de machinekamer hadden verstopt.

Al die tijd moesten de dokwerkers wachten om te laden. Vervolgens is het schip na volledige lading uitgevaren, waarna de bemanningsleden dus opnieuw enkele indringers aantroffen die zich uit het zicht van de politie hadden verstopt. Maandag nog moest in Brugge een lading van 30 paletten slasaus vernietigd worden omdat illegalen in de lading waren geklommen.

(MM – foto MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier